Let op!!! Kijk op "Clubnieuws" voor de ontwikkelingen i.v.m. het coronavirus.

Clubnieuws

 

 

geplaatst op 17-12-2020

                                                                  

  

                                                                   

Beste bestuursleden van de aangesloten hengelsportverenigingen,
 
In verband met de lockdown die de Nederlandse overheid heeft ingesteld tot 19 januari, is het niet mogelijk wedstrijden te vissen.
Aangevraagde wedstrijden voor deze periode, zijn afgewezen.

Er mag maximaal met 2 personen worden gevist. Uitzonderingen hierop zijn mensen die behoren tot hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar.

Wij verzoeken u dringend zich aan deze maatregelen te houden en het aantal contactmomenten met anderen te beperken. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de verspreiding van het coronavirus wordt geremd.  

Mochten er nog vragen zijn, dan verneem ik dit graag.
 
Met vriendelijke groet,
 

Renate Reinders-Jager

Projectmedewerker

Sportvisserij Groningen Drenthe

 

geplaatst op 02-11-2020

 

ALV hengelsportverenigingen in coronatijd - stappenplan

 

Veel hengelsportverenigingen hebben hun Algemene Leden Vergadering (ALV) uitgesteld vanwege het coronavirus. Nu het jaar ten einde loopt, willen verenigingen toch een ALV houden.

Door de verscherpte maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is het voor verenigingen bijna niet mogelijk om bijeenkomsten en vergaderingen te organiseren. Wat zijn de mogelijkheden?
 

-> Lees hier meer en bekijk het handige stappenplan
 

 

Coronaregels fors aangescherpt (update half oktober)
 

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.
 

-> Lees meer over de recente corona-ontwikkelingen en de gevolgen voor jouw vereniging (en houd nieuwe ontwikkelingen in de gaten)
 

 

Ledenvergadering Sportvisserij Nederland terugkijken

 

Onlangs vond de ledenvergadering plaats in hotelcongrescentrum Papendal. Vanwege de corona-maatregelen die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, waren we als sportvisserij genoodzaakt om de groepsgrootte te beperken tot maximaal 30 personen.

Deze ledenvergadering was - voor het eerst - ook live voor iedereen te volgen via een livestream. Deze is nu ook online terug te kijken.
 

 

 

Nieuw water in de VISpas (aanvulling augustus, september en oktober)
 
Er zijn in augustus, september en oktober 23 wateren bijgekomen in de VISpas. Netto komt er 120 hectare extra viswater bij. Deze nieuwe wateren liggen in de gemeente Opsterland, Súdwest Fryslân, Weststellingwerf, Nordeast Fryslân, De Fryske Marren, Voorst en Aalsmeer.
 

-> Lees meer en bekijk de nieuwe wateren
 

 

geplaatst op 17-10-2020 

 

Geachte Vissers,

Naar aanleiding van de beslissingen van de regering is het verboden om de eerste 4 weken viswedstrijden te houden.

Het is nog even afwachten wat er over 4 weken beslist wordt.

Als er dan wel weer gevist mag worden in wedstrijdverband kunnen we nog zien of we nog 2 wedstrijden gaan vissen.

Even afwachten dus.

Alles is te lezen op www.sportvisserijnederland.nl 

 

Groeten Albert-Jan Louwes

 

 

geplaatst op 03-06-2020

 

Geachte leden,

Het zal ons allen niet ontgaan zijn dat er op dit moment nogal wat restricties zijn m.b.t. allerlei verenigings activiteiten en alles omtrent het corona virus.

Wij als HSV Harkstede-Scharmer kunnen onze competitie vanaf nu weer opstarten en willen dit graag ook doen. Ons voorstel is dat we vanaf 13 juni onze wedstrijden hervatten en de zomer competitie en herfst competitie als 1 competitie zullen samenvoegen zodat we 11 wedstrijden hebben dit seizoen.

De inleg van 15,- euro is dan voor deze gehele competitie.

De avond competitie komt dit jaar te vervallen. Helaas, maar het is onmogelijk om deze te vissen want alles moet gemeld worden en dit is een te korte termijn om alles te regelen.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde want we moeten zelfs een corona coördinator aanwijzen die alle wedstrijden begeleid.

We beginnen met de competitie op 13 juni en zullen deze dan afsluiten met onze laatste wedstrijd op 31 oktober.

Als er nog nieuwe leden zijn die mee willen doen met deze competitie dan graag even van tevoren contact met onderstaande.

Voor vragen kunt u een mail sturen naar onderstaande mail, het wedstrijdprogramma volgt zsm maar onze eerste wedstrijd zal plaats vinden in het oude-winschoterdiep te groningen of het winschoterdiep van Motel Westerbroek tot Oudeweg Westerbroek.

Onze verzamelplaats blijft hetzelfde, de parkeerplaats bij de school in Harkstede.

Vertrektijd voor de eerste wedstrijden is 06.00 uur en vanaf de wedstrijd op 5 september zal de vertrektijd gewijzigd worden naar 07.00 uur.

Hopende dat we met een redelijke groep kunnen gaan vissen en onze hobby met veel plezier kunnen beoefenen groet ik jullie allen.

Zie "Competitie 2020" voor de wedstrijdagenda.

 

Met vriendelijke groet / With kind regards,

Albert-Jan Louwes

Mob. +31 (0) 6 467 123 74

HSV Harkstede-Scharmer

 

 

geplaatst op 28-04-2020

 

 

geplaatst op 20-04-2020

 

Update i.v.m. het corona virus en de sportvisserij.

 

 

geplaatst op 18-03-2020

 

Geachte leden,

 

Onlangs is er een bericht van Sportvisserij Nederland binnen gekomen dat alle wedstrijden welke plaats zouden vinden voor 16 April afgelast worden ivm het corona virus.

Wij als HSV Harkstede-Scharmer zullen dus onze 1e wedstrijd af moeten lassen en meegaan in deze beslissing van Sportvisserij Nederland.

Vandaag ontvingen we ook een bericht van Sportvisserij Groningen Drenthe dat onze wedstrijd van 4 april geen doorgang kon vinden.

We houden jullie op de hoogte omtrend de 2e wedstrijd op 18 April.

 

Met vriendelijke groet,

Albert-Jan Louwes

Wedstrijdcommissie

 

geplaatst op 13 november 2016

hengelsport

 

Beste hengelsportverenigingen,

 

Naar aanleiding van een aantal klachten van verenigingen en individuele vissers wil ik u namens de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe het volgende onder de aandacht brengen.

 

Op de dinsdag en donderdag is het Beersterdiep gereserveerd voor individuele vissers. Dit betekent dat verenigingen geen wedstrijden mogen organiseren. De meeste verenigingen houden zich gelukkig ook aan deze afspraak. Ook het organiseren van alternatieve viswedstrijden, bijvoorbeeld met ringetjes vallen ook onder deze afspraak. Helaas blijkt in de praktijk dat een aantal verenigingen/vissers zich hier niet aan houden.

 

De overige dagen zijn voor verenigingen gereserveerd. Viswedstrijden mogen beginnen vanaf 09.00 en niet eerder. Er mag maximaal tot 16.30 worden gevist. De auto's dienen op het parkeerterrein naast de jachthaven geparkeerd te worden om overlast in de buurt te voorkomen. Auto's mogen dus niet elders geparkeerd worden.

 

Verenigingen dienen een wedstrijd in het Beersterdiep altijd vooraf aan te vragen, ook als het gaat om alternatieve viswedstrijden zoals ringetjes vissen. (Dit laatste geldt niet voor overige wateren).

 

Mocht blijken dat men zich niet aan de voorwaarden houdt, dan zal verbaliserend worden opgetreden.

 

Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het Beersterdiep voor zo veel mogelijk vissers toegankelijk blijft. Dat kan alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt.

 

Met vriendelijke groet,

Renate Reinders-Jager

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe
 

 

geplaatst op 28 juli 2015

 

Hallo Vissers,
 
Zoals bij jullie bekend kunnen we 22 augustus niet naar Appingedam in het Eemskanaal te vissen.

Afgelopen zondag ben ik met Sjoerd-Jan even rondgereden en kwamen we in Overschild bij het Eemskanaal en daar zijn genoeg plekken voor een ieder om lekker te zitten te vissen.

Ik heb hiervoor aangevraagd bij de federatie en hij is goedgekeurd.
 
Met vriendelijke groet,

Albert-Jan

 

geplaatst op 22 mei 2015

 

Hunze en AA 1

Hunze en AA 2

 

geplaatst op 28 februari 2015

 

Als gevolg van een parkeer- en stopverbod bij "De Zwaaikom" is er vanaf dit seizoen een nieuwe vertrekplaats voor onze viswedstrijden. Onze nieuwe vertrekplaats is de parkeerplaats bij de sporthal.

 

 

geplaatst op 06 januari 2015

 

Zie onderstaande mail als men na betaling nog geen een vispas heeft ontvangen voor 2015!!!

 

Knipsel hsvhs

 

Met vriendelijke groet,

Albert-Jan Louwes

 

 

geplaatst op 18 november 2013

 

ROEIBAAN HARKSTEDE

 

vrijdag, 01 november 2013

 

Nu de gemeente Groningen de roebaan in harkstede heeft gekocht wil de hengelsportfederatie graag betrokken worden bij de invulling van de plannen van de roeibaan.

 

roeibaan HarkstedeAl jaren probeert de federatie dit water voor internationale wedstrijden te gebruiken, helaas zonder resultaat. Het water heeft in heel Nederland een goede naam als wedstrijdwater omdat de condities voor iedereen gelijk zijn. De federatie heeft al contact met de gemeente gezocht en zij weten nu dat de federatie graag mee wil praten over de bestemming van de roeibaan. Nu even afwachten.

 

 

 

 

  

 

 

geplaatst op 18 september 2013

 

Geachte vissers,

 

A.S. Zaterdag 21 September begint de herfstcompetitie en wij hebben met een aantal vissers overlegd en het leek ons beter om de eerste wedstrijd in het Winschoterdiep te gaan vissen tussen Waterhuizen en de Borgweg, dit i.v.m. het minder worden van de vangst 2 weken later.

5 oktober gaan we dan naar het Oude-Winschoterdiep, dus we gaan gewoon omwisselen.

Volgens de lijst van de federatie is dit geen probleem.

Een ieder tot a.s. zaterdag, om 6.45 uur aanwezig en vertrek om 7.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Albert-Jan

Buienradar

Adverteerders

De Zwaaikom

Copyright 2020 © Hengelsportvereniging Harkstede-Scharmer