Let op!!! Kijk op "Clubnieuws" voor de ontwikkelingen i.v.m. het coronavirus.
Wouwbloem:

 

Wordt ook wel “farine de gaude“ genoemd. Het woord gaude betekend dat wouwbloem gemaakt is van gebrande graansoorten zoals maïs, tarwe en rijst. (soms wordt de rijst vervangen door rogge) Wouwbloem is daarin tegen wel kleverig en is zeer voedzaam.

 

Notenmeel:

 

Wordt gemaakt van de schilfers van de kokosnoot. Het heeft een behoorlijk hoog vet gehalte. Kokosmeel heeft veel minder vet. Ook de geur is wat scherper dan die van kokosmeel. Je kunt notenmeel in een licht en donkere kleur krijgen, waarbij de donkere kleur de voorkeur geniet. Reden is wat vetter dan de lichte kleur. Wordt vaak toegepast op dieper water . Is geschikt voor stromend water.

 

Havermout:

 

Wordt gemaakt van de gestoomde en geplette haverkorrel. Havermout heeft een sterk bindende werking en zeker als het wordt gemalen. Vaak wordt er wat gemalen in combinatie met wat vlokken aan het voer toegevoegd. Havermout wordt al jaren gebruikt in de hengelsport. Havermout verzadigd de vis snel dus niet teveel toevoegen.

 

Kokosmeel:

 

Wordt ook gemaakt van de kokosnoot. Is een restant dat overblijft nadat de kokosolie eruit is geperst. Kokosmeel heeft behoorlijk wat geur. Wordt vaak gebruikt op stilstaand of zacht stromend water. Koop niet een te lichte kleur want die wordt eigenlijk niet in de sportvisserij gebruikt.

 

Vismeel:

 

Afkomstig van uiteraard hoe kan het ook anders vis. Heeft een scherpe geur en bezit veel dierlijk eiwit. Heeft een donkere kleur en is vettig. Niet te veel toevoegen.

 

Coprah melasse:

 

Is eveneens afkomstig van de kokosnoot. Het basisproduct van de oliebereiding uit kokosnoot is de coprah. De aldus verkregen olie wordt vermengd met kokosmeel ( coprah). Voorts wordt aan dat kokosmeel melasse toegevoegd. Deze melasse is afkomstig als residuproduct van de suikerbereiding uit bieten. De melasse ruikt naar bruine suiker. Ook de melasse wordt toegevoegd aan het kokosmeel en er ontstaat na de beide toevoegingen Coprah Melasse. Is zeer gewild bij de brasem. Coprah Melasse kunnen je ook in vloeibare hoeveelheden kopen, dan is de kokos als materiaal weggelaten. Brasem houdt van zoet en daarom is het verstandig coprah melasse aan het voer toe te voegen. Goede coprah melasse is erg klonterig en kleverig en voedzaam.

 

Arachidemeel:

 

Wordt gemaakt uit gebroken aardnoten en grondnoten. Omdat de aardnoten geen andere bewerking ondergaan dan het breken blijft het volledige vet percentage aanwezig. Is een goed product in een lokaas. ER zijn verschillende soorten in de handel zoals arachide blanc, arachide grillée en arachide brune. Deze producten verkrijgt men door er de olie uit te trekken en bevatten een beduidend lager vetgehalte. Zij eigenlijk minder intersant voor de sportvisserij. Ook is er pinda meel te verkrijgen dat uiteraard afkomstig is van de gebrande pindanoot. Als we goede arachide willen gebruiken gebruiken wij alleen de gebroken en ongebrande aardnoten. Door het gebruik van arachide zal het voer minder snel uit elkaar vallen.

 

 

1 << vorige blad 2 volgende >> 3, 4, 5

Buienradar

Adverteerders

De Zwaaikom

Copyright 2020 © Hengelsportvereniging Harkstede-Scharmer